Ailesi Gözlerinin Önünde Katledilen Necibe Yüksel’in Dramı

Ailesi Gözlerinin Önünde Katledilen Necibe Yüksel’in Dramı

ABONE OL
08 Mart 2016 18:07
Ailesi Gözlerinin Önünde Katledilen Necibe Yüksel’in Dramı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te 5 kişilik ailesi gözlerinin önünde katledilen Necibe Yüksel, aynı saldırıda yaralandı. Üzerine annesi ve babasının cesetlerinin düşmesi sonucu öldüğü zannedilerek hayatta kalan Necibe Yüksel’in akli dengesi bozuldu.

Edinilen bilgiye göre, 2001 yılında ablası Saniye’nin ayrıldığı eşi H.Y. ve polis ağabeyi M.Y. tarafından evlerine yapılan saldırıda, 19 yaşındaki Necibe Yüksel yüzüne aldığı mermi ile yaralanırken, babası Musa, annesi Kezban Yüksel, ablası Saniye ve ablasının ayrıldığı eşinden olan çocukları Barış ve İbrahim Yalçın ölmüştü. Üzerine annesi ve babasının cesetleri düşmesi sonucu öldüğü zannedilen Necibe Yüksel, olaydan sağ kurtulan tek kişi oldu. Ailesini kaybeden Yüksel’in yüzündeki kurşun çıkarılırken, gördüğü tedavi sonucu yarasının izi de kapanmaya başladı. Saldırıdan bir kaç ay öncesinde damdan düşmesi sonucu sağlık sorunları başlayan Necibe Yüksel, saldırı sonrası ise akli dengesini kaybetti. Sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye giden Necibe Yüksel, kontrol edilemez hale geldi. Bir dönem ayağından iple bağlanarak yaşamını sürdüren Necibe Yüksel, hayırseverlerin de desteği ile hastanede tedavi görmeye başladı. Adana Kurttepe’de yaklaşık 3 aylık tedavi sonrası sağlık durumunda olumlu gelişme yaşanan Yüksel, daha da iyiye gitmesi için evine geri gönderildi. İlaç kullanmaya başlayan Necibe Yüksel, yine eskiye dönerek, daha da kötü duruma düştü. Şu an 34 yaşında olan Necibe, ilaç almadığı zamanlar saldırganlaşmaya başladı. Evin kapısının açık olduğu zamanlarda evden uzaklaşan ve günlerce bulunamayan Necibe, bir süredir zincire bağlı yaşamaya başladı.

ODAYA HAPİS

Ekonomik sebeplerden ilaçlarını alamayan Necibe daha da saldırgan hale gelirken, cinayetin ardından geçen 15 yıl sonra ise hücre gibi bir odaya hapis edildi. Kendisine düzenli bakacak kimsesi kalmayan Necibe Yüksel, hiç çıkarılmadan pencereleri demir parmaklıklı odada yaşamını sürdürmeye başladı. Kendisi çalışmak zorunda olduğu için kız kardeşiyle ilgilenemediğini anlatan Ökkeş Yüksel, ’’Kardeşim çevresinin yanı sıra kendisine de zarar veriyor. Bir kez tek başına kaldığı zaman kendisini yaktı. Son anda kurtardık. O nedenle kaldığı yerde soba bile kuramıyoruz. Dışarı çıktığında çocukları dövüyor, eşyaları kırıp döküyor” diyerek kardeşine sahip çıkılmasını istedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.