Anadolu Realist Gençlik Derneği Terör Konulu Çalıştay Düzenledi

Anadolu Realist Gençlik Derneği Terör Konulu Çalıştay Düzenledi

ABONE OL
13 Mart 2016 17:09
Anadolu Realist Gençlik Derneği Terör Konulu Çalıştay Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Realist Gençlik Hareket Derneği, terör konulu çalıştay düzenledi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlarından Sevinç Özcan, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Anadolu Realist Gençlik Hareket Derneği Başkanı Erhan Eğit ve dernek üyeleri katıldı. Elazığ’ın Maburat’ül Aziz dediklerini ve ismiyle müsemma kadim bir kültüre sahip olduklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ, ilmin, kültürün sanatın yaşandığı ve yaşatıldığı nadir illerden biridir. Harput Türkiye’de özellikle İslam ve Osmanlı döneminde güzel Kur-an’ı Kerim okumak isteyenlerin gelip Kur-an’ı Kerim eğitimi aldıkları Kuran Üniversitesinin olduğu tek beldedir. Elazığ alimleri, yazarları, şairleri, musikisi ve tasavvufu hep ön planda olan bir şehirdir. Bu şehirde sizleri ağırlamakta gurur duyuyoruz” dedi.

Gençliği olmayan hiçbir yapının geleceği olmayacağını vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, “O yüzden biz nasıl bir gençliğe teslim edersek bu ülkenin geleceği de öyle olur. Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘ Gece zifiri karanlıkta ak sütü içerisindeki ak kılı ayırt edebilecek keskin göze sahip bir gençlik’ istiyoruz. Böyle bir gençlik hedefliyoruz ve böyle bir gençlikle alakalı mücadele ediyoruz. Çünkü gençliğe yapılan her türlü yatırımı çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Elimizden gelenide yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantı hakkında görüşlerini aktaran AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’da “Bence, sizlerin burada bulunması çok özel bir çalışma. Çünkü adı üstünde gençlik merkezi. Meclis demek herkesin fikirleri açıkça ortaya koyabilmesi ve düşüncüleri söyleyebildiğiniz bir platform haline gelmeniz. Buradan çıkacak sonuçların çok değerli ve önemli olduğuna inanıyorum. Bu sonuçları da bizlerle paylaşırsanız bizlerde ona göre istek ve taleplere göre çalışmalarımızı yürütebiliriz” şeklinde konuştu.

Gençlikle alakalı iki tane kelimenin çok önemli olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlarından Dr. Sevinç Özcan, “Bunlardan bir tanesi katılım ikinci ise öz güvendir. Eğer geçliğin yeterince bir takım çalışmalara katılımını, yer alma mekanizmalarında yer almalarını sağlayamıyorsak aslında öz güvenlerini de sağlayamıyoruz anlamına geliyor. Gençlik her zaman gelecek için kutsal bir varlık olarak görülüyor. Gelecek için konumlandırılır. Gençlik şimdi vardır ve o dönem içerisinde değerlendirilmesi gerekir. Dolayısıyla ülkemizde ve dünyada yaşayan her bir gencin içerisinde bulunan sosyo kültürel şartlar içerisinde katılımı ne kadar artarsa aslında daha güzel bir dünyaya sahip olacağız” diye konuştu.

Anadolu Realist Gençlik Hareket Derneğinin terörle ilgili yaptığı çalıştay ile program sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.