Okullarımızın temsilcileri Bafra’da toplandı

Okullarımızın temsilcileri Bafra’da toplandı

ABONE OL
08 Mart 2016 23:28
Okullarımızın temsilcileri Bafra’da toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Bir-Sen Bafra Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Öğretmenevi’nde okul temsilcileriyle tanışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu, Bafra İlçe Başkanı Hamdi Yılmaz, Hanım Komisyonu Başkanı Hülya Şahin ve okullarda temsilcilik görevini üstlenen bayanlar katıldı.

Eğitim Bir-Sen Bafra İlçe Başkanı Hamdi Yılmaz, “Okullarımızda bu yeni yapılanma içerisinde temsilcilik görevini üstlenmiş olan temsilci kardeşlerimizle tanışma toplantısı düzenledik. Toplantı sonrası tüm üyelerimizin de katılacağı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Bu anlamda bizi yalnız bırakmayan hanım komisyon başkanımıza ve hanım komisyonlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu da yaptığı konuşmada kadınlar gününü kutladı. Güneysu, “Bundan sonra milli eğitimde çalışanların yüzde 52’sini bayanlar oluşturuyor. Dolayısıyla erkekler azınlığa düşüyor. Sendikal çalışmalarda, sosyal aktivitelerde birileri size fırsat vermemeli. Fırsatınızı kendiniz oluşturmalısınız. Bizin değerlerimizin yaşamadığı mekanda kadınlarımızın da, erkeklerimizin de özgür olduğuna inanmıyoruz. Memur-Sen çatısı altında bugün özellikle kamuda çalışan bayan arkadaşlarımızın ekonomik hakları ve özgürlükleri ile ilgili hangi hakları elde etmişse inanın kimse bu hakları bize ihsan etmedi. Sizlerin de desteklerinizle alın terimizle, mücadelemizle, dişimizle, tırnağımızla çalışma hayatımızdaki hakları elde ettik. Bizler sizler sayesinde kamusal alandan sürgün edilen değerlerimizin, özellikle okullarımızdan sürgün edilen değerlerimizi, kültürlerimizin yeniden hayat bulmasının mücadelesini ettik. 2010 ve 2011 yılı Türkiye’de milattır. Eğitim Bir-Sen’in yetkili olmasıyla beraber özellikle eğitim kurumlarına barışın, özgürlüğün, kardeşliğin yeniden döndüğü dönemedir. Bu ülkenin utanç vesilesi olan kılık kıyafet dayatmalarını oradan kaldırdınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması ile program son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.