Bahçeli ”Türkiye’nin gücünü dosta da düşmana da gösterin”

ABONE OL
24 Şubat 2016 02:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,gündeme dair açıklamalarda bulundu.Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslendi.

bahceli

Konuşmasının bir bölümünde Ahmet Davutoğluna seslenen Bahçeli,

SURİYE’NİN KUZEYİNE YILDIRIM GİBİ SAPLANIN

“Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil’e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın. YPG’ye top atışlarını durdurun diyen, PYD’yi müttefikliğe terfi ettiren ABD’ye aldırmadan, Rusya’nın provokasyonlarına takılmadan Türkiye’nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. müdafaamız için PKK/PYD’nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın”

Yeni anayasa ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Bahçeli,

ANAYASA’NIN İLK DÖRT MADDESİ HERKESTEN EVVEL BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZDİR

“Komisyonun ilk iki toplantında çalışma usulleri ele alınmıştır. Görüldüğü kadarıyla, komisyonun adı ve görevine ilişkin maddelerin müzakereleri sırasında kurulan masa devrilmiştir. CHP, söz konusu komisyonun ismini Türkiye’yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu şeklinde değiştirilmesini dayatmıştır. Elbette CHP’ye göre komisyona isim bahane, uzlaşma masasını yıkmak şahanedir. Anayasa’nın ilk dört maddesi herkesten evvel bizim vazgeçilmezimiz, üzerinde pazarlık kabul etmeyecek kırmızı çizgilerimizdir.

BİZİM DIŞIMIZDA HİÇBİR PARTİNİN SAMİMİ OLMADIĞI MEYDANDADIR

Fakat hem AKP’nin hem de CHP’nin bu konuda kafaları oldukça karışıktır. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa’nın ilk üç maddesine tutarsız bakışı aslında sır değildir. Ancak bizim dışımızda hiçbir partinin anayasa konusunda samimi olmadığı meydandadır. AKP anayasayı başkanlık sistemiyle peşinen kilitlemiştir. Erdoğan üstüne vazife olmadığı halde anayasa sürecine vadeler biçmiştir”dedi ve devam etti.

Ankara’da yaşanan hain saldırıyı işaret eden bahçeli,

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN ANA KARARGAHINA SALDIRI YAPILMIŞTIR.
“20 Temmuz’dan bu tarafa verdiğimiz şehit sayısı 356’ya çıkmıştır. Yalnızca 1 Ocak 2016’tan 21 Şubat tarihine kadar 121 vatan evladı şehit düşmüştür. Yine aynı tarihler arasında hayatını kaybeden sivil vatandaş sayısı ise 200’ü aşmıştır. Türkiye sanki savaştadır. Deyim yerindeyse Türkiye Cumhuriyeti’nin ana karargâhına canlı bomba saldırısı yapılmıştır. AKP’nin müsamahası ve çözüm süreciyle bomba ve silah depolayan terör örgütü iyice azmış, ülkemizi kan gölüne çevirmiştir.

ankarasaldirisi

BU NASIL BİR DEVLET YÖNETİMİDİR?

Bir yanda Meclis, diğer yanda Genelkurmay Başkanlığı; bir tarafta kuvvet komutanlıkları diğer yanda Başbakanlığın bulunduğu bir alanda 300 kilo TNT kullanan rezil bir canlı bomba saldırı düzenleyebilmiştir. Bu bombalar hazırlanırken hiç mi görülmemiş, hiç mi duyulmamıştır? Vatanımıza silahlar stoklanırken hiç mi vicdan sahibi bir devlet adamı ayağa kalkıp tepki göstermemiştir? Süreç ihaneti devredeyken Türkiye’nin bombayla doldurulması, yabancı ajanların, bölgesel ve küresel aktörlerin ayak oyunları hiç mi fark edilmemiştir? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Bu nasıl bir istikrar, bu nasıl bir uyuşma halidir? Anlaşılan başkent Ankara bedenlerine bomba saran teröristlerin ve arkalarında duran şer güçlerin yeni eylem sahasıdır.”Konuşmasını sürdüren Bahçeli,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesini değerlendiren Bahçeli,

TÜRK MİLLETİNE KİM HUSUMET BESLİYORSA DERHAL CEZALANDIRILMALIDIR

“Garabete bakınız ki, Obama adeta lütfetmiştir. Bir gün sonra da Erdoğan “geldiğimiz yer meşru müdafaa durumudur” diyerek Obama’dan aldığı icazeti saklamaya bile gerek duymamıştır. Yine Erdoğan, terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde Türkiye’nin operasyon yapma hakkı olduğunu söylemektedir. Elbette hakkımız vardır. O halde AKP hükümetine çağrıda bulunuyorum. Milli muhalefet olmadığını yalana dolana batarak ilan eden Davutoğlu’na sesleniyorum. Türkiye’nin milli güvenliğini kim tehdit ediyor, Türk milletine kim husumet besliyor ve insanımıza kim kurşun sıkıyorsa aranıp bulunarak derhal cezalandırılmalıdır.

BU AZİZ MİLLETİ TERÖR İLLETİNDEN KURTARIN

Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil’e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın. YPG’ye top atışlarını durdurun diyen, PYD’yi müttefikliğe terfi ettiren ABD’ye aldırmadan, Rusya’nın provokasyonlarına takılmadan Türkiye’nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. Meşru müdafaamız için PKK/PYD’nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.