Bakan Çağatay Kılıç, Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer İle Bir Araya Geldi

Bakan Çağatay Kılıç, Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer İle Bir Araya Geldi

ABONE OL
08 Mart 2016 18:44
Bakan Çağatay Kılıç, Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer İle Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin sığınma hakkı isteyen herkese kapısını açtığını belirterek, “Uluslararası ortaklarımızla ve dostlarımızla da beraber çalışarak onların hayatlarını daha iyi sürdürebilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da ülkemizdeki sığınmacılarla ilgili özel çalışmalar yaptığına dikkat çekti.

Bakan Çağatay Kılıç, Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer ile bir araya geldi. Bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede Bakan Çağatay Kılıç, Böhmer’in Türkiye’de olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin her zaman farklı bir düzeyde olduğunu biliyoruz. Bu ortaklığımızın, dostluğumuzun ziyaretlerle açığa çıktığını görüyoruz. Her zaman kendisini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Kendilerinin ülkemize uzun senelerdir birçok ziyaret oluyor. Bundan dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE – ALMANYA İLİŞKİLERİNİN ÖNEMLİ BİR ZAMANINDAN GEÇİYORUZ”

Bakan Çağatay Kılıç, Almanya Devlet Bakanı Böhmer’in hem bir önceki hem de şimdiki görevi sırasında Almanya’daki Türkiye kökenli vatandaşlarıyla ilgili birçok çalışması olduğunu kaydetti.

“Bugünlerde Türkiye AB ilişkileri çok önemli bir zamandan geçiyor” diyen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

“Bunun içerisinde aynı zamanda özellikle Türkiye – Almanya ilişkilerinin de önemli bir zamanından geçiyoruz. Sayın Merkel’in de Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Sayın Başbakanımızla son zamanlarda yaptığı yoğun ziyaret trafiğini herkes yakından takip diyor. Başbakanımız şu anda Avrupa Birliği Zirvesi ve NATO ile ilgili görüşmelerini Brüksel’de yaptı”

“TÜRKİYE SIĞINMA HAKKI İSTEYEN HERKESE KAPISINI AÇMIŞTIR”

Türkiye’de ve dünyadaki sığınmacılarla ilgili birçok çalışmalarının olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye bu noktada her zaman sığınma hakkı isteyen herkese kapısını açmıştır. Bu anlamda uluslararası ortaklarımızla ve dostlarımızla da beraber çalışarak onların hayatlarını daha iyi sürdürebilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim ülkemizdeki sığınmacı olarak kalan kardeşlerimizle ilgili de özel çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm kadınların gününü de kutladı.

ALMANYA DEVLET BAKANI MARİA BÖHMER : “TÜRKİYE, AVRUPA’DA KİMSENİN YAPMADIĞI ŞEYLERİ YAPIYOR”

Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer son 10 yıldır sürekli Türkiye’ye geldiğinin altını çizerek, Türkiye’de olmaktan dolayı mutluluğunu belirtti. Geçen sene Antakya’da bir mülteci kampını ziyaret ettiğini hatırlatan Böhmer, şunları söyledi:

“O kamptan çok etkilendim. Oradaki çocukları ve gençleri izleme imkanı buldum. Okullar, tıbbi birimler, marketler insanların bakımı için o kadar iyi ayarlanmış ki gerçekten mükemmel bir seviyedeydi. Oradaki yapılan yardımlardan tecrübeler edindik. Yapılan yardımları örnek alacağız. Gaziantep mülteci kampından da aynı şekilde etkilendim. Türkiye, Avrupa’da kimsenin yapmadığı şeyleri yapıyor. Gençlere her zaman yardım edilmeli. Almanya olarak, özellikle okul yardımı anlamında Türkiye’ye istediği her türlü desteği verebiliriz. Gençlerin istekleri önemli “

Böhmer, bir gazetecinin ‘Türkiye’ye vize serbestisi olacak mı?’ sorusuna ise “Bildiğiniz gibi yeni bir şey değil vize serbestliği konusu. Umarım bununla ilgili bütün çalışmalar hızlanacak” yanıtını verdi.

Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Brüksel’de gerçekleştirilen zirve gerçekten çok önemli. Avrupa Birliğine atılan çok önemli adımlar atılması açısından. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun Frank-Walter ile görüşmelerinde de önemli adımı daha ileri taşıyabileceğimizi düşünüyoruz.”

Konuşmaların ardından iki ülke arasındaki heyetler arası görüşmelere geçildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.