Bugünün Gençleri, Yarının İş İnsanları

Bugünün Gençleri, Yarının İş İnsanları

ABONE OL
11 Mart 2016 09:43
Bugünün Gençleri, Yarının İş İnsanları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, kariyer planlaması ile ilgili bir konferans düzenledi.

Kariyer planlaması geleceğimizin tamamını kapsayan önemli bir süreçtir. Bunun bilinci ile hareket eden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, öğrencilerinin geleceğini aydınlatmak amaçlı bir konferans düzenledi.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde her ay düzenli olarak gerçekleşen kariyer planlaması etkinliklerinin konuğu Renault Mais CEO’su İbrahim Aybar oldu. Öğrenciler iş hayatına atılmadan neler yapmaları gerektiğini otomotiv sektörünün devleri arasında olan Renault Mais CEO İbrahim Aybar’dan dinledi.

“TÜRKİYE GERİDE KALMIŞ BİR ÜLKE DEĞİL”

Türkiye’nin geride kalmış bir ülke olmadığının altını çizen İbrahim Aybar; “Türkiye dünya ile bütünleşmiş bir ülke. Dolayısıyla biz hiçbir zaman geride değiliz. Özellikle insan kaynaklarımız son derece esnek düşünebilen, yetenekli ve şartlara çabuk adapte olabilen bir yapıda. Bu da içinde bulunduğumuz konjektörün bize verdiği bir fırsattır. Ne zamanımızı boşa geçirelim ne de fırsatları kaçıralım. Bu konuda kararlı olmalı, önümüze bakmalı ve en iyi olmaya çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZİN İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİCİSİ OLALIM”

İş hayatına atılacak öğrencilere önemli mesajlar da veren Aybar; “Her sektörde aynı paralellikle gelişmeler var. Rekabet çok yoğun. İnsanlar iyi pozisyonlarda iş bulmak için daha fazla mücadele etmek ve daha donanımlı olmak zorundalar. Her şeyden önce bir işi istemek, o işe uygun bir pozisyonda olmak ve o işin istediği nitelikte insanlar haline gelmek son derece önemli. Bir işi istemek ve onu sevmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendini adamak, herkesten farklı olmak ve bunların sonucunda uzman olmanın sırrı bu. Kendisini geliştiren, günlük gelişmeler içerisinde daime kendisine önlerde yer bulmaya çalışan, araştıran, sorgulayan nitelikteki insanlar her zaman istediği iş ortamında çok başarılı olacaktır ve farklı çözümler üretecektir. Fark yaratmak ise günümüzde her zaman önde olmak demektir. Buradan çıkarmamız gereken mesaj, kendimizi iyi tanıyalım. Biz nasıl bir insan yapısıyız? Hangi karaktere sahibiz? Bunun içerisinde bizim bulunmak istediğimiz ve orada başarılı olabileceğimiz iş kolları nelerdir? Bunları kendimizce iyi analiz edelim. Yani kendimizin insan kaynakları yöneticisi olalım. Daha sonra da karar verdiğimiz noktaya doğru geriye bakmadan emin adımlarla ilerleyelim. Daima en önde ve en farklı olmaya bakalım. Rekabette öne geçmenin tek yolu bu. Bütün gençlere bunu tavsiye ediyorum” diye konuştu.

SÜRÜCÜSÜZ OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ

Otomobil sektörünün geleceğinde bizi nelerin beklediğini açıklayan Aybar; “Otomotiv sektörü dünyada son derece ilgi çeken ve lokomotif sektörlerin içinde. Sürekli gelişmelerin olduğu, rekabetin çok yoğun devam ettiği bir sektör. Otomotiv sektörünün yakın ve uzak geleceğine baktığımızda artık tek bir şey görüyoruz; o da olmazsa olmaz dijitalleşme. Otomobillerimizin içerisinde her geçen gün çeşitli unsurlarla karşılaşmaktayız. Şuan öyle bir durumdayız ki, artık otomobiller birbirleriyle haberleşiyor. Yani otomobiller etraflarından soyut değil. Engelleri, hareket eden objeleri algılayan ve buna göre kendi içindeki bilgileri yenileyen bir teknoloji ile karşı karşıyayız. Bu şu anlama geliyor: Otomobillerin kendilerini kontrol ederek insan unsurunun etkisinin dışında hareket etmesi. Ve de tahmini olarak 4 yıl sonra beklenen sürücüsüz otomotiv teknolojisinin bulunduğu yeni bir otomotiv akımını görmeye başlayacağız. Bunu olumlu olarak görmemiz lazım. Çünkü trafik problemini ve trafik güvenliğini çözecek olan bir çözüm.

İkincisi ise, otomobillerin bu şekilde olmasının insan hayatına çok büyük katkısı var. Çünkü günlük hayatımızın en az 2 saati trafikte kayıp zaman olarak geçiyor. Bu iki saati bize kazandıracak. Ekonomiye katkı yapmaya devam etmemizi ortaya koyacak bir teknolojiden bahsediyoruz. Gelecek tamamen kendini yönetebilen, insan elinden bağımsız otomotiv ürünlerinde olacak, bunun kaçışı yok. Hepimizin buna göre şimdiden önlem almamız lazım. Eğer otomotiv sektörüne gönül veriyorsak o doğrultuda kendimizi donatmamız ve geleceğe hazır olmamız lazım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.