Burun ameliyatında genç kızın kalbi durdu!

Burun ameliyatında genç kızın kalbi durdu!

ABONE OL
28 Ekim 2016 23:21
Burun ameliyatında genç kızın kalbi durdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te, özel bir hastanede burun ameliyatı olduğu sırada kalbi duran 27 yaşındaki Ülger Güvenç, nakledildiği başka bir özel hastanede 25 dakika süren operasyonla hayata döndürüldü.

Gaziantep’te yaşayan Ülger Güvenç, burnundaki rahatsız nedeniyle özel bir hastaneye giderek tedavi olmak istedi. Hastanedeki doktorların ameliyat olması gerektiğini söylemesi üzerine Güvenç, operasyon için tarih aldı. 14 Ekim günü ailesiyle birlikte hastaneye giden genç kız ameliyata alındı. Operasyon sırasında kalbi duran Güvenç’in ailesinin yanına gelen doktorlar, kızlarının kalbinin durduğunu ve yaşamını yitirdiğini söyledi. Durumu kabullenmeyen aile ise kızlarının kentteki başka bir özel hastaneye sevk edilmesini istedi.

Hastaneye gidene kadar ambulansta kalp masajı yapılan Ülger Güvenç, hastanede de doktorlar tarafından sürdürülen müdahaleye cevap verdi ve 25 dakika sonra yaşama döndü. Bir hafta boyunca hastanede tedavi gören Güvenç’in kalbinin 25 dakika durması sebebiyle gözlerinde bozukluk oluştu. Yaşama yeniden tutunan ve çok mutlu olduğunu belirten Ülger Güvenç, “Burun ameliyatı için operasyona girdim. Ameliyat sırasında kalbim yaklaşık 25 dakika durmuş. Bu hastaneye acil olarak getirilmişim ve yoğun bakımda doktorlarımızın gayreti ile tekrar hayata döndürüldüm” dedi.

İKİNCİ DOĞUM GÜNÜ

Yaşadıkları olayın film senaryosuna benzediğini aktaran anne Döndü Güvenç, kızlarının tekrar yaşama döndüğü için yaşadıkları mutluluğu kelimelere sığdıramayacaklarını söyledi. Anne Güvenç, kızının yaşama döndürüldüğü günü ikinci doğum günü olarak kutlayacaklarını kaydetti.

Baba Mustafa Güvenç ise kızı Ülger’in kendileri için ikinci kez doğduğunu belirterek, “Çocuğumuz şu anda hayata döndü. Çok zor günler geçirdik. Halen daha şoku atlatamadım. Doktorların sayesinde kızım tekrardan hayata döndü. Özellikle yoğun bakım doktorlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.