Diyarbakır’da 8 Mart Kadınlar Günü Yürüyüşü

Diyarbakır’da 8 Mart Kadınlar Günü Yürüyüşü

ABONE OL
08 Mart 2016 18:13
Diyarbakır’da 8 Mart Kadınlar Günü Yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi kadın polis memuru ile bir grup kadın arasında yaşanan ‘gözaltı’ diyaloğu dikkat çekti.

Diyarbakır’da, HDP, DBP, DTK ve kadın kurumlarınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yürüyüş düzenlendi. Sabah saatlerinde DTK binası önüne gelen grup, polis tarafından bomba araması nedeniyle bir süre alana alınmadı. Bomba arama sının ardından kadınlar, üstleri aranarak alana alındı.

SİYAH KUŞAKLI GELİNLİK GİYEN KIZ, ÇOCUK GELİNLERE DİKKAT ÇEKTİ

Daha sonra pankartlarla alana gelen ve siyah kuşaklı gelinlik giyen bir kadın, gözaltını siyaha boyayarak çocuk gelin ve şiddet gören kadınlara dikkat çekti. Aralarında gelinlik giyen kızın da bulunduğu grup, ellerindeki pankart nedeniyle bir süre alana alınmadı. Bu sırada çevrede görevli kadın polisin, grupla girdiği ‘gözaltı’ diyaloğu dikkat çekti. Kadın polis, “Pankartı alamıyoruz, zorluk çıkarmayın, bayan arkadaşlarımla gözaltı yaparım. Eğer karşı çıkarsanız gözaltı yaparım. Beni üzmeyin ben de sizi üzmeyeyim, güzel güzel hep beraber sizinle yürüyeceğiz. Şu pankartı katlayalım biz sizinle yürüyeceğiz. Bugün bizim günümüz tartışmayalım. Bugün ben hiçbirinizi gözaltı yapmak istemiyorum. Bugün bayanlara gözaltı yok, yapmayacağım. O yüzden beni üzmeyin, bugün gözaltı yapmayacağım bayanlara, güzel güzel yürüyeceğiz hep beraber” dedi.

Grup, daha sonra Sur ilçesinde hayatını kaybeden kadınların isimlerini okuyarak hep beraber ‘Yaşıyor’ dedi.

Aralarında HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sibel Yiğitalp ve Feleknaz Uca’nın da bulunduğu kadınlar, DTK önünden mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’na yürüdü.

5 Haziran 2015’te HDP mitinginde yaşanan patlama nedeniyle polisin çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.