Dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden birisi olarak kabul edilen ‘MIT Technology Review’ dergisi tarafından her yıl düzenlenen “35 Yaş Altı 35 Yenilikçi” listesinde yer alma başarısı gösteren 2 Türk bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren ve Dr. Naşide Gözde Durmuş Uludağ Üniversitesi’ne geliyor.
Uludağ Üniversitesi tarafından 15-16 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan V. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri dünya çapında önemli bilim insanlarına ev sahipliği yapacak. ‘MIT Technology Review’ dergisi tarafından her yıl düzenlenen “35 Yaş Altı 35 Yenilikçi” listesinde yer alan 2 bilim insanı olan Dr. Canan Dağdeviren ve Dr. Naşide Gözde Durmuş V. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenecek olan Yaşamın Her Alanında Teknoloji Paneli’ne konuşmacı olarak katılacaklar.
YENİLEŞİM VE AR-GE BURSA’DA TARTIŞILACAK
Üniversitenin 3. Nesil Üniversite vizyonu doğrultusunda geniş kitlelere hitap etmesi hedeflenen V. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa’nın ve Türkiye’nin önemli şirketlerinin Ar-Ge yöneticilerini ve bilim insanlarını ağırlayacak. 15-16 Mart tarihleri arasında Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlikte aynı zamanda girişimci ruha sahip lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, iş dünyasının ilgisini çekebilecek ticarileşme potansiyeline yüksek proje ve fikirlerinin değerlendirilmesi ve kamuoyuna tanıtılarak hayata geçirilmesi amacıyla ‘İyi Fikir İş Projeleri ve Girişimcilik’ yarışması düzenlenecek ve dereceye giren öğrencilere özel ödüller verilecek.
Dr. Canan Dağdeviren kimdir?
1985 İstanbul doğumlu olan Dr. Dağdeviren, Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliğine Türkiye’den seçilen ilk bilim insanıdır. Fulbright bursu kazanarak Illinois Üniversitesinde [The University of Illinois at Urbana, Champaign (UIUC)] Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başlayan Dağdeviren, Prof. John A. Rogers danışmanlığında fizik, elektronik, kimya, malzeme, mekanik ve tıp alanlarının kapsamına giren esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir, giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yaptı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştiren Dağdeviren, 2014 yılında Türk-Amerikan Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Genç Akademisyen Ödülü’nü almıştır.
Dr. Naşide Gözde Durmuş kimdir?
2014 yilinda Stanford Üniversitesi’nde doktora sonrası arastirmaci olarak göreve başlayan Dr. Naşide Gözde Durmuş, genetik teknolojilerin gelistirilmesinde dünyanın en saygın bilim adamlari arasında gösterilen ve “Insan Genomu Projesi”nin yürütücülerinden biri olan Prof. Ronald W. Davis ile beraber araştırmalarını Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezi’nde sürdürmektedir. Dr. Durmuş’un araştırmaları nano ve mikro teknolojilerin kanser ve antibiyotik direnci gibi dünyayı tehdit eden sağlık problemleri üzerine uygulamalari üzerine yoğunlaşmaktadır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.