Erman Toroğlu: Bu tam atmasyon

Erman Toroğlu: Bu tam atmasyon

ABONE OL
28 Ekim 2016 23:17
Erman Toroğlu: Bu tam atmasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spor Toto Süper Lig 9. hafta karşılaşmasında Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Erman Toroğlu ve Metin Tekin bu zorlu karşılaşmayı yorumladı.

Türkiye’de büyük takımlarda son moda rotasyon… Aslında bunun karşılığı atmasyon!.. Yahu arkadaşlar neyin rotasyonu. Futbolcu çok yoruluyormuş, rotasyona giriyormuş. Siz dalga mı geçiyorsunuz ya! Sanki bana Dünya Kupası finali oynuyorlar üst üstü iki maç. Beşiktaş kalecisi Fabri iyi kaleci miyi kaleci ama ukala. Sanane kardeşim iki kişi düello ediyorlar 30 metrede sen onların arasına girmeye kalkıyorsun. Kaza kurşunuyla yaralanıyorsun, Beşiktaş golü yiyor. Fabri’nin yaptığı futbol ukalalığı. Peki dönelim Beşiktaş maçı kazanır mıydı? Kazanırdı. Şansı yaver gitmemiş, geçiniz onu beyler. Şu çok net Cenk çok iyi çocuk, yakışıklı, görünüşü iyi. Hadi Gomez’in yedeği oldun, Aboubakar’ın da yedeği olmaya adaysın. Kardeşim sen “Ben ne Gomez’i tanırım ne Aboubakar’ı tanırım” diyebiliyor musun? Futbol şahsiyetini, kişiliğini özellikle de futbol isyanını koyabildin mi bu iki adama karşı? Hayır.. Sonuç şu: Rotasyon, rotasyon, motasyon, patatasyon. Şenol Güneş’in 2 aydır sistemi. O zaman bu Ronaldo, Messi herhalde uzaydan geldiler. Onlarda ne rotasyon var ne patatasyon.

METİN TEKİN: Kartal geç kaldı!

Ankara’daki ilk 45 dakikada, benim geçen sene de dahil olmak üzere izlediğim en kötü Beşiktaş vardı sahada. Hatta maça hiç başlamamış bir takım görüntüsündeydiler. Ne istek ne konsantrasyon, hiçbir şey yoktu. Yarım pozisyon dahi bulamadılar. 16. dakikada Necip’in sakatlığı planları bozdu. Adriano’nun onun yerine geçmesi belki çok mantıksız değildi ama ikinci yarıda Marcelo değişikliği çok daha doğru oldu oyun organizasyonu açısından.

Beşiktaş ikinci yarıya çok farklı başladı. Özellikle Quaresma müthiş hırsı ve isteğiyle dikkat çekti. İlk yarıda yarım pozisyon dahi bulamayan Beşiktaş, beraberliği yakaladı ve 4 net pozisyon yakaladı.

Özellikle Cenk Tosun’un ikinci yarıda yakaladığı pozisyon çok netti. Ancak Cenk vurmak yerine Quaresma’ya pas vererek yanlış yaptı.

Bir parantez de Beşiktaş’ın yediği gole açmak lazım. Şenol Güneş tam birinci kalecisini buldu derken Fabricio büyük bir hata yaptı. Bu öne doğru oynama isteği sonunda pahalıya patladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.