’Evde Oturmak Bana Göre Değil’ Dedi Oto Yıkamacılığına Başladı

’Evde Oturmak Bana Göre Değil’ Dedi Oto Yıkamacılığına Başladı

ABONE OL
08 Mart 2016 16:45
’Evde Oturmak Bana Göre Değil’ Dedi Oto Yıkamacılığına Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorum’un Sungurlu ilçesinde açtığı oto yıkama istasyonunda çalışan 3 çocuk annesi kadın, görenlerin dikkatini çekiyor.

Yeni Sanayi sitesinde kendisine bir iş yeri açarak “Hanımeli Oto Yıkama” ismini veren Neriman Değirmenci (54), işini severek yaptığı söyledi.

“Ev hanımı olarak evde oturmak bana göre değil” diyen Neriman Değirmenci, “Bir bayanın en verimli olduğu iş temizlik. Sungurlu’da da bu işin daha uygun olacağı kanaatine vardım. Bu işe bir bayan elinin değmesi gerektiğini düşündüm. İlçemize güzel ve temiz bir iş sunmak amacıyla iş yeri açarak bu işe başladım. Sabahtan akşama kadar televizyon programları izlemek yerine çocuklarıma faydalı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

İlçede 30 yıldır hasırcılık işi ile uğraştığını anlatan Değirmenci, 8 yıl önce ilk başta oğlunun üniversite masraflarını karşılamak için oto yıkamacılığı yapmaya başladığını söyledi.

Otomobilleri sevdiğini ve iyi bir sürücü olduğunu belirten Değirmenci, çok zor bir işe kalkıştığının farkında olduğunu kaydederek, “Biz zoru başardık, bu işi yapmaktan çok zevk alıyoruz. Günümüzde erkek işi, kadın işi kalmadı. Mücadele etmeyi seviyoruz. Bu işi yaparak 3 çocuğumun üniversite masraflarını karşıladım. Araçlarını yıkatmak için bize getiren müşteriler ilk başta şaşırıyor fakat sonrasında memnun kalıyorlar. Artık herkes tebrik etmeye başladı” dedi.

Müşterilerin araçlarını gönül rahatlığıyla getirerek, pırıl pırıl teslim aldığını dile getiren Neriman Değirmenci, “Amacımız kaliteli hizmet sunmak. Temizlik konusunda hanımların eline erkekler su dökemez. Temizliği onlardan daha iyi kimse yapamaz. Tecrübeli bir ekiple hizmet vermeye başladık. Böylelikle müşterilerimiz gözü gibi baktıkları araçlarına daha kısa sürede, daha temiz bir şekilde teslim alıyorlar” diye konuştu.

Oto yıkamacılığının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş bir meslek olan hasırcılık işiyle de uğraştığını kaydeden Değirmenci, “Yılın belirli dönemleri Kızılırmak’a gidiyoruz. Orada çadır kurup, haftalarca kamış topluyor, sonrasında biçip dükkanımıza getiriyoruz. Burada da müşterilerimizin isteğine göre şekil verip, seccade, duvar süsü, damacana kılıfları ve buna benzer ürünler yapıyoruz” ifadelerini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.