Fenerbahçe Turkish Airlines Euroleageu’de Uçuyor

Fenerbahçe Turkish Airlines Euroleageu’de Uçuyor

ABONE OL
04 Mart 2016 23:27
Fenerbahçe Turkish Airlines Euroleageu’de Uçuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu 9. maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Kızılyıldızı 72-65 yenerek, grupta 9. maçında 8 galibiyetini aldı.

Maça iyi bir başlangıç yapamayan Fenerbahçe 8. dakikayı, Kızılyıldız’ın 4 sayılık üstünlüğü ile geçirdi. Çeyreğin geri kalanını Bogdanovic ve Dixon’ın sayıları ile eşitliği yakaladı. Fenerbahçe, Zirbes’in son dakikada bulduğu basketlere engel olamayınca ilk çeyrek 14-18 geride kapattı.

Taraftarın muhteşem desteği ile ikinci çeyreğin 2. dakikasında skoru 19-18 yapan Fenerbahçe, çabuk toparlanan rakibi karşısında devreyi 25-34 geride kapattı.

İKİNCİ YARIDA BAMBAŞKA FENERBAHÇE

İkinci yarıda bambaşka bir kimliğe bürünen Fenerbahçe Bogdanovic ve Datome ikilisiyle sayılar üretirken, savunmada Vesely ve Udoh ikilisi de Kızılyıdıza adeta etten duvar örerek sayı atmalarını engelledi. Üçüncü çeyreğin 6. dakikasına kadar rakibine sadece 2 sayı atmasına imkan veren Fenerbahçe, Bogdanovic’in arka arkaya attığı sayılarla 38-36 öne geçti. Çeyrek boyunca Kızılyıldız’ı 6 sayıda tutarak büyük bir başarıya imza atan Fenerbahçe üçüncü çeyreği 49-40 önde kapattı.

Son çeyrekte Kızılyıldız toparlamaya çalışsa da Fenerbahçe oyunundan taviz vermeyerek skoru çift hanelere kadar çıkartmayı başardı. Sarı-lacivertliler son çeyrekte rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyerek sahadan 72-65 galip ayrılarak Euroleague’de kendi evinde oynadığı 10 maçın 10’undan da galip ayrılmayı başardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.