HDP’nin çağrısı Diyarbakır’ı karıştırdı!

ABONE OL
02 Mart 2016 23:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş’ın Sur’a yürüme çağrısı bugün gerçekleşti.Kentin çeşitli bölgelerinde toplanan gruplar, Sur’a yürümek istedi. Polis, gruplara müdahale etti.

yuruyus3

HDP Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için tüm vatandaşlara 16.00’dan itibaren yürüme çağrısı yapmıştı.Kentte saat 16.00’ya kadar sessizlik hakim olurken belirtilen saatten itibaren kentin çeşitli yerlerinde olaylar çıkmaya başladı.

yuruyus1

Çeşitli yollar aracılığıyla toplanan grup ilçeye girmek istedi, güvenlik güçleri izin vermedi.Yürümekte ısrar eden grup, polisin “dağılın” uyarılarılarına rağmen dağılmadı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından polis ses bombaları taş ve havai fişek ile saldırıda bulundular. Bu sırada gruba müdahale etmek isteyen TOMA ile polis zırhlı aracı çarpıştı. Yaralananın olmadığı olayda maddi hasar oluştu. Bu sırada Çiftkapı civarında da benzer olaylar yaşandı.

yuruyus5

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde ise tekrar bir araya gelen gruplar, barikat kurdu.Ateş yakıp polise ses bombalarıve taş ile saldırdılar.Sento, Sakarya ve Emek caddelerindeki gruplara, polis müdahale etti.Zaman zaman silah sesleri de duyuldu.

Olaylar sırasında onlarca kişi gözaltına alındı.Olaylar yer yer devam ediyor.Gelişmeleri aktaracağız…

VALİLİKTEN DİYARBAKIR HALKINA TEŞEKKÜR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.