İAÜ’den Engelsız Dünya Platformuna Destek

İAÜ’den Engelsız Dünya Platformuna Destek

ABONE OL
08 Mart 2016 16:49
İAÜ’den Engelsız Dünya Platformuna Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelsiz Dünya Platformu’nun bu yıl ilk kez düzenlediği ve yalnızca engellilerle birlikte yaşama kültürü konusunda yayım, dergi ve iletişim faaliyetleri yürüten kurum ve kuruluşların katıldığı “Engelsiz Kalemler” temalı fuara bir destek de İstanbul Aydın Üniversitesi’nden geldi.

Engelsiz Dünya Platformu tarafından hayata geçirilmiş bir proje olan ve hem Türkiye hem de uluslararası toplumda engelliler ve engellilik konusundaki farkındalığı yaygınlaştırabilmeyi amaçlayan “Engelsiz Kalemler – Uluslarası Yayım, Dergi ve İletişim Fuarı” CNR’de ziyaretçilerini bekliyor. 13 Mart’a kadar açık olacak fuar için öncelikle engelli bireyler olmak üzere tüm dezavantajlı gruplarla birlikte yaşama kültürü konusunda çalışmalar yapmış yayınevleri , üniversiteler , yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, dijital platformlar ve iletişim sektörleri Engelsiz Dünya Platformu ile bir araya geldi. “CNR Kitap Fuarı” ve “Türkiye Basın Yayım Meslek birliği” kuruluşları işbirliğiyle hayata geçirilen fuarda yedi ülkeden (Türkiye, Almanya, Amerika, İsviçre, İngiltere, Fransa ve Kazakistan) 27 engelli -engelsiz yazar ve 57 kuruluş yer alıyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yönetim kurulunda bulanan İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Uygulama Araştırma Merkezi de fuara, açtığı bir stantla katıldı. Stantta İstanbul Aydın Üniversitesi’nin tanıtımının yanı sıra, katılımcılara engelsiz yaşam merkezi ile ilgili raporlar dağıtıldı. Fuarda ayrıca İstanbul Aydın üniversitesi’nden yaklaşık 250 öğrenci gönüllü olarak görev yaptı. Öğrenciler müzik aleti çalarak gelen konukları eğlendirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.