Koray Aydın: “En Şanslı Aday Olarak Kendimi Görüyorum”

Koray Aydın: “En Şanslı Aday Olarak Kendimi Görüyorum”

ABONE OL
13 Mart 2016 18:46
Koray Aydın: “En Şanslı Aday Olarak Kendimi Görüyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, adaylık çalışmaları kapsamında geldiği Manisa’da parti içinde en güçlü adayın kendisi olduğunu belirtti. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kongre konusundaki tavrını “Sayın Devlet Bahçeli bizim genel başkanımızdır. Onun tutumunu değerlendirmek şu anda bana düşmez” diyerek yorum yapmaktan çekinen Aydın’ın, kendisini karşılamaya gelenler arasında bulunan minik bir çocuğun elini öpmesi ise dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, genel başkanlık için yürüttüğü yurt gezileri kapsamında 13’üncü durağı olan Manisa’da partililer tarafından sevgi seliyle karşılandı. Anemon Otel’de çiçeklerle kalabalık bir grup tarafından karşılanan Koray Aydın’ı karşılamaya gelenler arasında MHP’li Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, MHP’nin eski il başkanları da yer aldı.

Anemon Otel’de partililerle buluşmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koray Aydın, hem parti içindeki kongre sürecini hem de ülke gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aydın, “Kendimize bir gelecek dizaynı yapmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi camiası içerisinde bir ortak irade beyanı oluşmuştur. Bu olaşan ortak irade beyanı daha iyiyi, güzeli, mükemmeli aramaya yönelik faaliyettir” dedi.

“MÜLTECİLER SORUNU EKLENDİ”

“Her şey bitmezmiş gibi son olarak Türkiye’nin başına bir de mülteciler sorunu eklendi” diyen Aydın, “Konuşulan bir sorun değil ama 5 milyon insanı Türkiye’de barındıracak anlaşma için ‘Kayseri pazarlığı yaptık’ diyerek sanki bunda da bir hikmet varmış gibi topluma lanse eden bir hükümetle karşı karşıyayız. Bu kadar yaşanan aldatmacaya, kandırmacaya karşı Türk siyasetinde kendi yolunu kendi çizecek bir hareketlenmeye ihtiyaç var. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanan budur” ifadelerini kullandı.

“KONGRE KAÇINILMAZ”

MHP içinde yürütülen kongre çalışmalarına da değinen Aydın, kongrenin kaçınılmaz olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongreyi kaçınılmaz görüyorum. 8 Nisan’da mahkeme bir karar verecektir. Bunun olumlu çıkacağı kanaatimi burada tekrarlıyorum. Çünkü bu hukuki bir süreçtir. Hukukun verdiği imkanı Milliyetçi Hareket Partisi delegesi kullanmıştır. Aslında bütün kamuoyunun bu asil davranışı bence alkışlaması gerekir. Çünkü siyasi partiler içerisinde hukuka dayalı olarak yürütülen bu faaliyetler yıkıcı değil, yapıcı faaliyetlerdir. Bunun zemini hukuk zeminidir. Bu kadar sağlam zeminde hukukun verdiği haklar kullanılarak yürütülen bu davranışın ben şahsen asil bir davranış olduğunu düşünüyorum ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde oluşacak kongrenin diğer siyasi partilere de örnek olacağını, partilerde artık yeniden yapılanmalara imkan ve fırsat veren bir yapısal değişeme de öncülük edeceğini düşünüyorum.”

“BAHÇELİ’NİN TUTUMUNU DEĞERLENDİRMEK BANA DÜŞMEZ”

Aydın, “Kongre sürecinde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tavrını nasıl buluyorsunuz” şeklindeki bir soruya ise şöyle cevap verdi: “Şu anda tabi Sayın Devlet Bahçeli bizim partimizin genel başkanıdır. Dolayısıyla kamuoyu önünde onun düşünce ve tutumunu değerlendirmek şu anda bana düşmez. Kongre süreci kararı alınır, hukuki süreç başlarsa o hukuki zeminde düşünce ve kanaatlerimizi açıklarız.”

DİĞER ADAYLARLA BİRLEŞME

Aydın, parti içindeki diğer başkan adayları arasında Devlet Bahçeli’ye karşı bir birleşme olup olmayacağı konusundaki soruya şu cevabı verdi:

“Hayır değerli arkadaşlar. Şu andaki arayış partiyi kongreye götürecek bir sürecin oluşturulması arayışıdır. Bu safhada tabii ki işbirliği söz konusudur ve öyle olmuştur. Eğer bu sürecin sonunda bir kongre kararı çıktığı takdirde Milliyetçi Hareket Partisi gibi şu anda Türkiye’de iktidarın en büyük alternatifi olan bir siyasal harekette bence genel başkan adayı zenginliği olacaktır. Ben bunu önemsiyorum. Böyle olmasını da arzuluyorum. Çünkü çok adaylı bir yarışın getireceği renklilik, Türkiye demokrasisine büyük katkı sağlayacaktır. Bizim parti içi demokrasimize de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Endişe etmeye gerek yok. Partinin tüzüğü bu işi çözmüş. Oturdum, en şanslı aday olarak kendimi görüyorum. Ona uygun olarak da arkadaşlarımızla beraber bir çalışma yürütüyoruz. Kongrelerin bir ayrışma değil, bir toplanma yeri olduğunu bütün toplumun idrak etmesi lazım. Bundan bir sürtüşme, bir ayrılık olma şeklinde değerlendirme yapmak doğru değildir. Yanlış yapanlar varsa yanlışını düzeltir. Bu itici güç karşısında kimse yerinde duramaz. Herkes bir vites yukarı atacak. Eskiden 4 vites vardı, şimdi 5 vites oldu. Bilmiyorum MHP’deki bu hareketlilikten sonra belki 6. viteste arabalara ilave olur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.