Mor Yüz, Yırtık Kıyafetli Ve Çocuk Gelinli Kadınlar Günü Kutlaması

Mor Yüz, Yırtık Kıyafetli Ve Çocuk Gelinli Kadınlar Günü Kutlaması

ABONE OL
08 Mart 2016 18:07
Mor Yüz, Yırtık Kıyafetli Ve Çocuk Gelinli Kadınlar Günü Kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği Topluluğu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında çocuk gelinlere ve kadına şiddete tepki gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği Topluluğu üyesi kız ve erkek öğrenciler üniversite yemekhanesi önünde toplandı. Grup içerisinde temsili olarak erkek tarafından şiddet gören, yüzünde morluklar olan ve kıyafetleri yırtılan bir kız ile çocuk yaşta gelinleri temsil eden öğrenci de yer aldı.

Olbia Çarşısı’na doğru yürüyen 30 kişilik grup, ellerinde dövizlerle, ıslık ve düdük çalarak erkek şiddeti aleyhine sloganlar attı. Olbia Çarşısı önüne gelen öğrenciler bir süre daha slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Cansu Aras, bugünün kadının toplumda cinsiyet ayrımı yapılmadan, sadece bir birey olarak kabul görmesinin gerektiğini ifade etti.

Aras, “Ülke şartlarında kadına yönelik şiddetin artışına dair veriler ortaya çıkıyor. İnsan haklarının verilerine göre Türkiye’de her dört saatte bir kadın tecavüze uğruyor. Kadınların yüzde 38’i yaşamlarının herhangi bir döneminde fiziksel veya cinsel şiddetten birine maruz kalıyor. Mağdur kadınların yüzde 89’u yaşadığı şiddet sonrası herhangi bir kuruma başvurmuyor. Kadınların yüzde 26’sı 18 yaşını tamamlamadan evlendiriliyor. 2015 yılında 303 kadın, kadın olduğu için öldürüldü.?2013’te 237 ve 2014’te 294 kadın cinayeti işlendi, buna göre 2015’te kadın cinayetlerinde ciddi önlemleri gerektiren bir artış görülüyor.?Yıllarca kadınlar gericiliğin kurallarına mahkum edildi. Kadınlar yoğun sömürüyle, işsizlik tehdidiyle, iş yerlerinde ayrımcılık ve tacizle baş başa bırakıldı” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.