(Özel Haber) ‘Böyle Erkekler De Var’ Dedirten Hayat

(Özel Haber) ‘Böyle Erkekler De Var’ Dedirten Hayat

ABONE OL
08 Mart 2016 18:06
(Özel Haber) ‘Böyle Erkekler De Var’ Dedirten Hayat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da yaşayan Turan çiftinin hayat hikayesi, okuyanlara parmak ısırttı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin konuşulduğu bugünde ‘böyle erkekler de var’ dedirten hikayede, eşine olan aşkı nedeniyle ailesi ve çocuk özleminden vazgeçen Sadullah Turan’ın 22 yıl sonra yaşadığı çocuk özlemi, ’aşk her şeyin üstünde’ dedirtiyor.

Şanlıurfa’da yaşayan Sadullah Turan ile Nazmiye Turan, yaklaşık 22 yıl önce dünyaevine girdi. Evlendiğinde 16 yaşında olan Nazmiye Turan, iki sene sonra çocuk doğuramayacak durumda olduğunu öğrenince dünyası başına yıkıldı. Eşi Sadullah Turan ile mutlu bir evlilikleri olan Nazmiye Turan, tüp bebek yöntemine başvurmak için doktorlara göründü. 2 kez tüp bebek deneyen çift bunda başarılı olmadı.

Bir süre doktorlara gitmekten vazgeçen çift, aile baskısına maruz kaldı. Nazmiye Turan’ın eşi Sadullah Turan’ın ailesi tarafından baskıya uğramasına daha fazla tahammül edemeyen çift, evlerini Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a taşıdı. Burada çocuk özlemiyle yaşamlarını sürdüren Nazmiye Turan, bir müddet sonra karnında ve sol tarafından şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından Nazmiye Turan’ın rahminde ur olduğu ortaya çıktı.

Çocuk hayalleri tümden yıkılan çifte, Nazmiye Turan’ın rahminin alınması gerektiği bildirildi. Bunun başka bir çözümü olması gerektiğini düşünen Nazmiye Turan’ın eşi Sadullah Turan, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvurdu. Burada yapılan incelemelerde Nazmiye Turan’ın rahminin alınmadan urdan kurtulabileceği sonucu ortaya çıktı. Duruma çok sevinen Sadullah Turan, eşini hastaneye götürerek ameliyat olmasını sağladı.

EŞİNİN ÇOCUK ÖZLEMİ İÇİN BOŞANMAK İSTEDİ

Geçirdiği hastalığın ardından tamamen umutlarını tüketen Nazmiye Turan, eşine üzerine kuma getirmesini kaldıramayacağını, fakat başka biriyle evlenmek isterse kendisinden seve seve boşanacağını söyledi. Eşi Nazmiye’nin bu söylediklerini çok kızan Sadullah Turan, bunun mümkün olmadığını, eşini sevdiğini ve bu durumun Allah’ın takdiri olduğunu söyleyerek, eşinin yüreğine su serpti.

Bir süre sonra umutları tekrar yeşeren Nazmiye Turan, bebek sahibi olmak için doktora göründü. Yaşının ilerlediğini öğrenen Nazmiye Turan, başvurduğu doktorun önerisiyle Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer’in yanına gitti. Burada kontrolleri yapılan Nazmiye Turan için tüp bebek tedavisi uygulandı.

Yapılan tedavinin ardından Nazmiye Turan, üçüz bebeklere hamile kaldı. Üçüz bebeğin hem kendisi hem de karnındaki diğer bebekler için sorun oluşturabileceğini öğrenen Nazmiye Turan, doktorun ‘bir bebeği aldıralım’ önerisini reddederek eve gitti. Burada dua eden Nazmiye Turan, sonraki muayenesinde karnındaki bebeklerden birini, kalbinin durduğunu öğrendiğinden aldırmak zorunda kaldı. Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçiren Nazmiye Turan, yapılan tedavinin ardandan 21 yıl sonra ikiz bebeklerini kucağına aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.