Trakya Bölgesi’nde Doğalgaz!

Trakya Bölgesi’nde Doğalgaz!

ABONE OL
25 Şubat 2016 13:22
Trakya Bölgesi’nde Doğalgaz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, ABD’li Halliburton şirketiyle Trakya Bölgesi’nde doğalgaz arama çalışmalarına başlayacak.

IHS CERAWeek 2016 Enerji Konferansı’nda Dünya Petrol Konseyi ile beraber basın toplantısı gerçekleştiren Şişman, “Dünyanın en büyük enerji şirketi olan Halliburton’la görüşmelerimiz devam ediyor. Trakya’da gaz arama işlmelerini en kısa zamanda gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.Şişman, Houston merkezli olan Halliburton şirketini ziyaret edip çalışmalarını yakından izleyeceklerini belirterek, şirketin kaya gazı arama-çıkarma faaliyetlerini yerinde incelemek istediklerini ifade etti.

CERAWeek 2016 Enerji Konferansı’na bu yıl, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri ABDalla Salem el-Badri, Suudi Arabistan, ABD, Kanada, Meksika, Avustralya, İsrail, Norveç, Kolombiya ve Oman enerji bakanları ile BP, Siemens, Total, Suudi Aramco ve Chevron gibi dünyaca dev enerji şirketleri katılacak.

Önümüzdeki sene Temmuz ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 22. Dünya Petrol Kongresi, Türkiye için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getirdi. Şişman, ayrıca Türkiye’de düzenlenecek kongrede TP’nin sponsor olduğunu da belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.