Türkiye’nin en çok konuşulan suikastçısı ortaya çıktı

Türkiye’nin en çok konuşulan suikastçısı ortaya çıktı

ABONE OL
19 Haziran 2017 04:42
Türkiye’nin en çok konuşulan suikastçısı ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erhan Tuncel, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sanık olarak yargılanmış 5 yıl cezaevinde yattıktan sonra beraat etmişti.Kararın bozulmasının ardından Tuncel tekrar yargılanmaya başladı.

İstanbul’da yaşayan Erhan Tunceli’in geçtiğimiz günlerde memleketi Elazığ’a geldiği öğrenildi. Elazığ’da yaylaya giden Tuncel’in, orada korucularla bir araya gelerek, onların kalaşnikofları ile poz verdi.

Kalaşnikoflarla poz veren Tuncel, o fotoğrafları da, “Ve vahşidir bu dağların insanları,onların kutsalları özgürlük,yasaları savaştır,iyiliğe iyilikle,kana kanla karşılık verilir ve nefrette aşk gibi ebedidir” sözleriyle paylaştı.

YENİDEN YARGILANIYOR

DİNK cinayeti ile ilgili gözaltına alınanların ‘abi’ diye hitap ettiği, özellikle Yasin Hayal’in bol bol akıl aldığını belirttiği Erhan Tuncel gözaltına alındığında Karadeniz Teknik Üniversitesi son sınıf öğrencisiydi. 2007’de tutuklanan Tuncel, 2012’de beraat etti ve tahliye oldu.

Ali Fuat Yılmazer: Dink cinayetini Erhan Tuncel örgütledi

Ancak Dink suikastında FETÖ parmağının ortaya çıkmasının ardından yeniden yargılanma kararı çıkınca 2013’te tekrar tutuklandı, 2014’te ise tahliye oldu. Yargılanması sürüyor.

Erhan Tuncel’den açıklamalar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.