Nazilli’nin markalaşan ismi Gazeteci-Yazar Osman Girgin’nin 6. kitabı olan ’Türklerin Ana Yurdu’ piyasaya çıktı. Eğitimci yazar Girgin, yeni çıkan kitabını ilk olarak Nazilli Kaymakam’ı Mehmet Okur’a hediye etti.
Nazilli’nin edebiyat ve tarih denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Yazar Osman Girgin’in, 6. kitabı piyasaya çıktı. ’Türklerin Ana Yurdu’ isimli yeni kitabı için ziyaretlerine ve imza günlerine başlayan Yazar Girgin, ilk olarak Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’u ziyaret ederek, kitap hediye etti. Eğitimci yazar Girgin, yeni kitabıyla ilgili; Dünya üzerinde hoş bir seda bırakmak maksadıyla çıktığım yazarlık serüveninin altıncı durağına gelmiş bulunmaktayım. Roman durağından sizlere selam ve saygılarımı sunuyorum. Kendime göre eksik hissettiğim konular üzerine yazmaya başladığım kitaplarımın altıncısını 18 Mart 2016 Cuma günü Nazilli Uzun Çarşı’da imza günü yaparak siz değerli okurlarımla buluşturacağım inşallah. İnsan çıkardığı her yeni kitaba ayrı bir değer yüklüyor. Asıl değer ise okuyucuların yüklediği değerdir” dedi.
EZBER BOZAN ROMAN
“Türklerin Anayurdu” adlı romanını bir iddia olarak tanımlayan Osman Girgin, kitabının şimdiye kadar yazılmamış, söylenmemiş tezleri içerdiğini söyledi. Girgin kitabını şu şekilde tanıttı: “İnşallah bu sesimi bilim ve ilim adamlarına kadar ulaştırabilirim de gelecekte bu yazılanlar gerçekleşir. Okurlarım bu kitabı neden okusunlar? Bu romanda ne bulacaklar? “Türklerin Anayurdu” benim ikinci romanım ve altıncı kitabımdır. Bu romanda şimdiye kadar üzerinde konuşulmamış, eksik kalmış konu olan anayurdumuz vardır. Romanımın tanıtım afişlerini “Ezber Bozan Roman” olarak yaptım. Neden? Okurlarım şimdiye kadar bildikleri bütün bilgilerinin üzerine birkaç asır daha ekleyecekler. Ekleyecekler ki anayurdu ile ata yurdu ayırt edebilsinler. Bu ayır etmedeki bütün düşüncelerimi romanımda işledim. Dünya üzerindeki bütün Türklere anayurdunuz neresi diye sorsanız yaklaşık yüzde seksen Orta Asya diyecektir. Bizlerde öyle diyorduk. İşte bu romanda Orta Asya’nın anayurt olmadığını Atayurt olduğunu yazdım. Çünkü atalarımızın Orta Asya’dan önce yaşadıkları bir yurtları daha vardır. Türkler Orta Asya’ya nereden geldiler? Türklerin atası kime dayanmaktadır? Sümerlerle aynı döneme rastlayan Orta Asya uygarlığı Türklerin daha önce bir yurt ve uygarlıklarının olduğunu göstermez mi? Bugün birçok madenin ve kullanılan eşyaların bulunuşu olarak kabul ettiğimiz tarihler bu araştırmaya göre çok daha önceye gidecektir. Bu konuda sadece Türklerin tarihi değil dünya tarihi de değişecektir. Kısacası dünya biraz daha ihtiyarlayacaktır. İşte bu konuların işlendiği roman tadında bir tarih, tarih ciddiyetinde bir roman geliyor. Aklınızdaki birçok soruya cevap olabileceğini düşündüğüm romanın aynı zamanda beyninizde fırtınalar koparıp birçok soru işaretleri bırakacağından eminim. Tarih yazmak tarihçilerin işidir. Benim yaptığım ise tarihçilere, ilim ve bilim adamlarına bir hedef göstermekten başka bir şey değildir. Bana göre sanatçı düşünceleriyle her zaman bilim ve teknolojinin önünden gitmelidir. Gitmelidir ki bilim ve teknoloji gelişebilsin. İşte bu düşüncelerle çıkardığım “Türklerin Anayurdu” adlı romanımı Türk tarihi için dönüm noktası kabul edebileceğimiz Çanakkale Zaferi yıldönümünde imza günü düzenliyorum. Bu kitabımla Türk tarihine bir katkı veya Türk tarihçilerine bir fikir verebilirsem ne mutlu bana. Milletimiz hakkında yapılacak bütün araştırmalar dünya tarihinin de değişmesini ve gelişmesini sağlayacaktır.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.