Yerli otomobil ne zaman çıkacak?

Yerli otomobil ne zaman çıkacak?

ABONE OL
25 Şubat 2016 21:30
Yerli otomobil ne zaman çıkacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ‘nın düzenlediği bir programa katıldı.Tören sırasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.Yerli otomobil için tarih verdi…

Konuşmasının bir bölümünde yerli otomobilden bahseden Işık,

“Yeni teknolojilerde Türkiye ithal eden ve tüketen bir ülke olmak yerine üreten, geliştiren ve ihraç eden bir ülke olsun. İnşallah göreceksiniz 2020’den önce yerli otomobili Şanlıurfa’nın yollarında da göreceksiniz” dedi ve devam etti

MASTER

Dünyayı sallayan 2008 krizinin Türkiye’yi teğet geçtiğini hatırlatan Bakan Fikri Işık,

ÜRETİM ÖNCELİKLİ BİR EKONOMİ ANLAYIŞINA SAHİBİZ

”Hatırlarsanız Sayın Cumhurbaşkanımız 2008 krizi bizi teğet geçecek demişti. Bütün ekonomiyi IMF’ye endeksleyenler adeta Sayın Cumhurbaşkanımızın bu cümlesiyle istihza etmişlerdi ama ne oldu, hakikaten 2008 krizi Türkiye’yi teğet geçti. Neden? Türkiye 2002 yılından itibaren üretime çok büyük yatırım yaptı. Türkiye üretmek durumunda. Türkiye yerli, yenilikçi ve yeşil üretimde dünyada sayılı ülkeler arasına girmek durumunda. 2023 hedeflerimizde ilk 10 ekonomi arasına girmek var. Elbetteki dünya konjonktürü çok bozuldu. 2013 hedeflerine ulaşmak düne göre daha zor ama biz bu hedeflerden vazgeçmiyoruz. Bunu başarmanın yolu da kesinlikle üretim öncelikli bir ekonomi anlayışı. Allah’a şükür AK Parti iktidarı olarak biz üretim öncelikli bir ekonomi anlayışına sahibiz” dedi.

Son dönemde yaşanan terör olaylarına değinen Işık,Türkiye’nin önünü kesmek istediklerini vurguladı. Bakan,

“Türkiye son 13 yılda çok önemli başarılara imza atmıştır ki Türkiye’nin önündeki engelleri büyütmeye, bariyerleri arttırmaya çabalayan pek çok mihrak da canhıraş bir gayret gösteriyor. Bu ülke potansiyelini harekete geçirdiği zaman hiç kimse bu ülkenin önünde duramaz.Bunu bildikleri için de aman ha ülkenin hızını keselim, Türkiye’nin büyümesini yavaşlatalım diye pek çok gayretin de gösterildiğini biliyoruz.

ASKERE KARŞI SİLAH KULLANDIRTTIKLARI TERÖRİSTLER CANLARIYLA ÖDÜYOR

İşte bu son dönemde, 7 Hazirandan sonra çıkan tablodan tek başına bir hükümetin çıkamamasından dolayı nasıl terörün azdırıldığını hepiniz biliyorsunuz ve özellikle içinde bulunduğumuz bölgeyi terörün psikolojisinin altına sokmaya yönelik hangi gayretlerin gösterildiğini biliyorsunuz. Halktan aldıkları oyu, bu halkın barışa, huzura, kardeşliğe verdiği oyu terör örgütüne destek olarak algılayan siyasi anlayışın maalesef nasıl bir yanlış yaptığını hep birlikte görüyoruz. Şimdi bu yanlışın bedelini maalesef bazı sözde özyönetim hülyalarıyla 18 ile 20 yaşında ellerine silah verip askere karşı silah kullandırttıkları teröristler canlarıyla ödüyor ama şunu herkes bilsin ki sadece şehit olan askerlerimizin kanından değil orada ölen teröristlerin kanından da terör örgütü ve ona destek veren siyasi uzantılar sorumludur”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.