Müslüm BABA Mezarı Başında Anıldı

Müslüm BABA Mezarı Başında Anıldı

ABONE OL
04 Mart 2016 23:39
Müslüm BABA Mezarı Başında Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MÜSLÜM GÜRSES ÖLÜMÜNÜN 3. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

ANMA TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Merhum sanatçı Müslüm Gürses, ölümünün 3’üncü yılında mezarı başında anıldı. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden hayranlarının katıldığı törende, duygusal anlar yaşandı.

 

müslüm gürses

müslüm gürses

müslüm gürses

müslüm gürses

Ünlü sanatçı Müslüm Gürses için ölümünün 3’üncü yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Anma törenine merhum sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur, türkücü İzzet Yıldızhan, Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca ve Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen hayranları katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlanan törende sanatçı için dua edildi. Törene katılanlara ise tulumba tatlısı dağıtıldı.
Yağmur altında gerçekleşen törende Gürses’in hayranı Fatih Elmas, mezarı başında kendisine yazdığı ‘Müslüm Babama’ adlı şiirini okudu. Şiiri okumasının ardından Elmas, “Müslüm Gürses bizim için hayat felsefesiydi. Onu yaşamak lazımdı, biz yaşadık Müslüm Baba’ya doyamadık. Şimdi 5 aylık oğlum var, ben ölsem bile oğlum adını yaşatacak” dedi.
Müslüm Gürses’e benzerliğiyle tanınan Turgay İyi da, “O öldü ben öldüm. Başka ne diyebilirim. Müslüm baba öldü hepimiz öldük sayılır. Ama kalbimizde yaşatırız. Öldüğü gün kolum böyle kaldı” diyerek kolunu gösterdi.
Tören için Antalya’dan gelen Selim ve Şerife İkiz de, “Müslüm babanın sevgisi her şeye, ömre bedel. Ameliyatla oldum ve bağırsaklarım dikişli halde bile Müslüm baba sevgisi hiçbir şey tanımıyor. Yeryüzünde en kıymetli varlıktı. Onun nefesi bizim için yaşam biçimiydi. Hayat felsefemiz odur. Allah ruhunu şad etsin” ifadelerini kullandı.

müslüm gürses

müslüm gürses

“ACISI, ÖZLEMİ, HASRETİ HİÇBİR ZAMAN BİTMEYECEK”
Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca da, “3 yıl ama 3 bin yıl sonra da Müslüm Gürses yine böyle anılacak. Ölümsüz bir sanatçımızdır, çok sevdiğimiz bir sanatçımız ve insan. Müslüm Baba müziği hayat biçimi, ülkemizin çok kıymetli sanatçılarından. Acısı, özlemi, hasreti hiçbir zaman bitmeyecek. Allah’tan sesi ve şarkılarıyla her zaman aramızda” şeklinde konuştu.

müslüm gürses

müslüm gürses

“TÜM İNSANLARIN SEVGİ SELİYLE KOŞMASI BİZİ DAHA DA MUTLU EDİYOR”
Müslüm Gürses’in bir diğer benzeri Mehmet Özkar da, “Babamızın 3’üncü ölüm yıldönümünde beraber olmanın üzüntüsü çerisindeyiz. Babayı tabi ki benzerleri olarak yaşatmaya çalışacağız. Bu bizim babaya olan sevgimizi, saygımızı ve değer verdiğimizi gösterebilmek adına bütün dostlarla beraber mezarı başında yağmura rağmen, tüm insanların sevgi seliyle koşması bizi daha da mutlu ediyor” dedi.

müslüm gürses

müslüm gürses

“BU KADAR SEVGİNİN KARŞISINDA BENİM TEŞEKKÜRÜM AZ”
Müslüm Gürses’in hayata arkadaşı Muhterem Nur ise, “Allah hayranlarına ömür versin. Burada acı çekiyorum. Bir taraftan da bu kadar seveni olduğu için çok mutluyum. Bir sürü çocuklarımız var, sağ olsunlar. Bizi hiçbir sene yalnız bırakmıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizi hep bir araya toplayan Mehmet Gezegen’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi hiçbir zaman sevenlerimizden ayırmadı. Hep beraber olmamızı temin etti. Ne diyeceğimizi bilemiyorum. Bu kadar sevginin karşısında benim teşekkürüm az” diye konuştu.
Yaklaşık 1 saat süren anma merasiminin sonunda, Muhterem Nur ve sanatçının hayranları, kabre çiçek bıraktı.

Kaynak:İHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.