Adana Turizmin Parlayan Yıldızı Olacak

Adana Turizmin Parlayan Yıldızı Olacak

ABONE OL
12 Mart 2016 21:33
Adana Turizmin Parlayan Yıldızı Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana’da Türkiye’nin en büyük 3. Uluslararası Turizm Fuarı’nı 2017 yılı Nisan ayında gerçekleştireceklerini, dev organizasyonla ilgili 31 ülke nezdinde görüşmelerin başladığını söyledi.

Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nin programlar dizisi, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari’nin verdiği “Adana Turizmin Parlayan Yıldızı Olacak” konulu konferansı ile devam etti.

Konferansta konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, 2013 Şubat ayında göreve gelen eski Kültür ve Turizm Bakanı Adana Milletvekili Ömer Çelik’in 2015 yılı görev teslim tarihine kadar olan süreçte 136.4 trilyon TL ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Adana’da turizme dönük en büyük bütçeyi sağladığını açıkladı. Tari, Çelik’in verdiği bu destekle Adana’nın turizm alanında geliştiğini, gelişmeye devam ettiğini kaydetti.

Adana’daki mavi bayraklı plajların artması gerektiğine değinen Müdür Tari, “Deniz, kum, güneş turizminin en önemli ayaklarından biri de mavi bayrak plajına sahip olması. Biz yumurtalık da 2015 yılında bir tane mavi bayraklı plajımız oldu. Bir tane ile yetinecek miyiz? Türkiye’de 460 tane var, 461 oldu. Ama biz istiyoruz ki Adana’da en az 5 yılda, yılda bir tane olmak üzere 5 mavi bayraklı plaja ulaşalım ki ileride orası ile ilgili yapılacak olan yatırımlarda bize destek olsun, alt yapı olsun” dedi.

Adana’da Türkiye’nin en büyük 3. Turizm Fuarı’nı gerçekleştireceklerini ve bununla ilgili 31 ülkeyle görüşmelerin başladığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Tari, “Adana tanıtım günleri bu yıl gündemimizde vardı. Sayın valimiz ile yapılan görüşme sonrasında 2017’nin Nisan ayında Uluslararası Turizm Fuarı diye Adana’da Türkiye’nin büyük 3. turizm fuarı olacak. Şunu biliyoruz; Türkiye’de en fazla turist gönderen kent Adana. Eskişehir’e Adana’dan gidiyor. Karadeniz’e en fazla turist Adana’dan gidiyor. İstanbul’a en fazla turist gönderen kent Adana. Bu istatistiklere bakıyoruz biz diyoruz ki bizim asıl pazarlama yerimiz burası. O zaman biz niye fuarımızı burada yapmayalım” diye konuştu.

Türkiye’de örnek olacak bir projeden bahseden Müdür Tari, “Çok iddialı konuşuyorum bu konuda belki Türkiye’de örnek olabilecek bir proje Karaisalı’daki kanyon ile Varda Köprüsü arasında bir yürüyüş parkuru. Sadece bir yürüyüş parkuru değil orada seyir tepesi, kafeterya, kamelyalar yani orayı doğal güzellikler için inşallah Türkiye’de söz sahibi olacak yatırımlardan biri olacak bu Varda Köprüsü. Çünkü sadece bir köprü değil aynı zamanda kanyon, başlı başına bir doğal güzellik Adana için. Bu projemiz 2015 yılında başladı yaklaşık 1 milyon TL bedeli oldu. 750 bin TL’sini Çukurova Kalkınma Ajansından, 250 bin TL’si Kültür Turizm Bakanlığından finanse ettik” dedi.

Müdür Tari, Kalkınma Bakanlığı desteği ile 2. Efes Anavarza Ayağa Kalkıyor projesinin de Kalkınma Bakanlığı’nca kabul edildiğini, ayrıca geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına yönelik Ramazanoğlu Kültür Merkezinde 10 tane hoca eşliğinde yaklaşık 100 tane işsiz ev hanımlarına yönelik ahşap sanatı, sedef kaplama ve geleneksel kıyafet tasarımıyla ilgili 6 aydır bir projenin yürütüldüğünü anlattı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, konuşmasının sonunda konferansa katılanların soruları yanıtladı.

Konferansa Vali Yardımcı Şükrü Çakır, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, TURSAB Başkanı Murat Şirin, ADRO Başkanı İsa Akdağ, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, öğretim üyeleri, sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri ile davetliler katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.