(Özel Haber) Kadın Muhtar Herkesin Gönlünde Taht Kurdu

(Özel Haber) Kadın Muhtar Herkesin Gönlünde Taht Kurdu

ABONE OL
08 Mart 2016 18:12
(Özel Haber) Kadın Muhtar Herkesin Gönlünde Taht Kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’ın tek kadın muhtarı Leyla Tanrıtanır, yaptığı çalışmayla 7’den 70’e herkesin sevgisini kazandı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Mahalle Muhtarı adayı olan Leyla Tanrıtanır, 4 erkek aday rakibi olmasına rağmen halkın verdiği destekle muhtar seçilerek Van’ın tarihteki ilk ve tek kadın muhtarı oldu. Muhtar olmasında özellikle halkın yaşadığı sıkıntıların sebep olduğunu belirten Tanrıtanır, “20 yıldır kaldığım mahallenin sıkıntılarını biliyordum. Bunun yanında mahalleye bir kadın elinin değmesi gerektiğinin ve kadınların önünü açma amacıyla muhtar adayı oldum ve 4 erkek rakibime bin 500 fark atarak Van’ın ilk ve tek kadın unvanını aldım” dedi.

Özellikle 2011 yılında 644 kişinin hayatını kaybettiği depremde, gecesini gündüzüne katarak mahalle sakinlerinin yarasını sarmaya çalışan Tanrıtanır, şöyle konuştu: “Depremde ablam başta olmak üzere üç yakınımı kaybetmiştim. Ancak mahalle sakinlerimin bana ihtiyacı olduğunu biliyordum. Acımı içime gömerek, mahalle sakinlerim için çadır almaya çalıştım. 48 saat uyumadığım günleri bilirim. Yeri geldi elimizdeki çadırları almak için yolumuzu kestiler. Bende hem can güvenliğim için hem de mahallelinin ihtiyacı olan çadırları kaptırmamak için silahla geziyordum. Zaman zaman silahıma davranmak zorunda bile kalıyordum. Kent hayalet bir şehre dönüşmüştü. İnsanlarımız büyük bir travma yaşıyordu. Son 50 yılın soğukları, artçı sarsıntı nedeniyle insanlar psikolojik bir travma yaşıyordu. Önce Kızılay’dan aldığım çadırları mahalleliye dağıttım. Daha sonra mahallenin 8 ayrı noktasında küçük çadırkent oluşturduk. Ardından depremzede halkımızı önce konteyner kentlere daha sonra TOKİ’lere yerleştirdik.”

Cumhuriyet mahallesi ile sınırlı kalmayıp kentin tanıtımı için de çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Tanrıtanır, şunları söyledi: “İlmi en güzel şekilde tanıtmak için Türkiye geneli 50 kadın muhtarı Van’a davet ettim. Tüm bayan muhtarlarımıza ilimizin tarihi ve doğal yerlerini tanıttım, Van halkının misafirperverliğini, sıcaklığını aktarmaya çalıştım ve o kadın muhtarların gittikleri illerinde Van’ı tanıtmaları için birer turizm elçisi yaptım. Bunun yanında il dışında katıldığımız toplantılarda ilimizi en güzel şekilde aktarmaya çalıştım.”

“HALKIMA HİZMETİ İBADET OLARAK GÖRÜYORUM”

Yaptığı çalışma nedeniyle 2014 seçimlerinde de yine halkın desteği ile ikinci kez mahalle muhtarı seçildiğini anlatan Tanrıtanır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halkın menfaati için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Halkıma hizmeti bir ibadet olarak görüyorum. Hizmet ettikçe çok mutlu oluyorum. 7-24 kapım herkese açık. Kim ve ne olursa olsun yardımcı olmaya çalışıyorum. Halkın da istediği sadece gülen bir yüz ve bir tebessümdür.”

Tek isteğinin barış ve huzurun gelmesi olduğunu dile getiren Tanrıtanır, “Artık gençlerin ölmesini, anaların ağlamamasını istiyorum. Barış ve huzurun bir an evvel gelmesini istiyorum. Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.