Bel ağrısından kurtulma yolları!

ABONE OL
27 Şubat 2016 01:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde en çok rastlanan ve sağlık sorunlarından biri olan bel ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.Detaylar haberimizde…

bel-tedavi

ALTIN KURALLAR

Sağlık sorunları arasında en sık rastlanan bel ağrısına karşı bazı önlem ve uygulamalar ile kurtulabilirsiniz.Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Müge Sarıkaya sizler için bu önlem ve uygulamaları anlattı.

‘Altın Kurallar’ olarak isimlendirdiği ve uyulması halinde bel ağrılarınızın azalacağını dile getirdi.Sarıkaya,

“Vücut ağırlığınızı sürekli kontrol altında tutun. Alınan her fazla kilo vücudunuz ve beliniz için ilave yük getirir. Bu da belinizin biyomekaniğini olumsuz etkiler” diyerek başladı ve devam etti.

bel ağrısı

YÜRÜMEK EN İDEAL SPOR
Düzenli olarak tempolu yürüyüş ve yüzmenin bel ağrılarınızı önemli oranda azaltacağını dile getiren Sarıkaya,Günlük 15 dakika bile yürümek bel ağrılarını büyük oranda azaltacağını söyledi.Koltuğa düzgün biçimde oturmayı ve uzun süre masa başında çalışan için uygun bel yastıkları kullanmalarını tavsiye etti.

BELİRLİ ARALIKLARLA KALKIP DOLAŞIN

Uzm. Dr. Sarıkaya, “Otururken sırtı düz tutun ve arkaya yaslanın. İşyerinde devamlı oturarak çalışıyorsanız, bunun beliniz için sakıncalı olduğunu unutmayın. Bu nedenle belirli aralıklarla kalkıp dolaşın. Çünkü otururken belinize binen yük, ayaktakinden daha fazladır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.