Gülüş Tasarımı İle En Az 10 Yaş Genç Görünmek Mümkün

Gülüş Tasarımı İle En Az 10 Yaş Genç Görünmek Mümkün

ABONE OL
08 Mart 2016 17:07
Gülüş Tasarımı İle En Az 10 Yaş Genç Görünmek Mümkün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumlar geliştikçe estetik kaygısı da beraberinde gelişti. Günümüzde estetik cerrahi, neredeyse her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir seviyeye geldi. Dt. Arzu Yalnız Zogun, zahmetli ameliyatların yanında daha basit bir yöntem olan diş estetiği ile 10 yaş genç görünmenin mümkün olabileceğini anlattı.

Gülüş, yüzdeki en önemli gençlik göstergesidir şeklinde açıklama yapan Dt. Arzu Yalnız Zogun, ’’Gülüş tasarımında, yaş faktörü en dikkat çekici olandır. Geçen yıllarla beraber yüz hatları değişir. Yüzümüzde ufak kırışıklıklar belirirken özellikle ağız ve çene bölgesindeki ciltte gevşemeler başlar. Bu gevşeme ile dudak üstü kırışıklıları oluşur ve dişler görünmez hale gelir. Diş taşı kaynaklı diş eti çekilmesi ve zamanla eksilen dişlerin oluşturduğu aralıklar bizi yaşlı gösterir. Tamamlanmayan eksik dişler, dikey boyutu düşürür, yüz yüksekliği azalır. Konuşurken, gülerken üst dişlerin alt dişlerden daha az görünmesi de yaşlılık görüntüsü verir. Tüm bunların yanında; dikey boyutun yükseltilmesi, diş beyazlatma,pembe estetik, laminateveneer, implant, ortodonti tedavisi ve kozmetik düzenleme gibi yöntemleri kullanarak yapılan tedavi ve bakımlarla en az 10 yaş daha genç bir görünüme kavuşmak mümkün. Dudak şekline göre yapılan diş tasarımı, diş etlerinin sağlıklı görüntüsü güzel bir gülüş için büyük bir etkiye sahiptir’’ dedi.

Gülüş estetiği ile herkesin istediği gülüşe sahip olabileceğini söyleyen Dt. Zogun, ’’Yukarıda sözünü ettiğim tedaviler her yaştan insana rahatça uygulanabilir. Kısacası yüzünüz ile tamamen uyumlu yapılacak bu tedavilerle gülüşünüzü gençleştirmek mümkün’’ diye konuştu.

Gülüş tasarımda şu tedaviler yapılır: Dişlerin beyazlatılması, pembe estetik, zirkonyum ya da porselen kaplama, bonding, ortodontik tedavi.

Gülüş tasarımı yapılarak şu sorunlar giderilir: Diş renginde olan problemler, diş etlerinde var olan şekilsizlikler, dişlerin dizilişinde olan bozukluklar, dişlerin kendi arasında olan düzensiz boşluklar, ağızda daha önceden kaybedilen dişler, yüzde meydana gelmiş olan şekil deformasyonları, diş boylarının birbiriyle olan uyumsuzlukları, diş yapılarında olan kırık ve çatlaklar.

GÜLÜŞ ESTETİĞİ AŞAMALARI NELERDİR?

Gülüş estetiğine başlamadan önce hastayla bir ön görüşme yapıldığını belirten Dt. Zogun, ’’Bu ön görüşmede hastanın kişiliği, sosyal durumu, gülümsemesinde nelerden memnun olmadığı konuşulur. Bu aşamada yaptığımız incelemeler doğrultusunda bir planlama yapılır. Uygun planlama sonrasında alınan ölçüler, fotoğraflar veya videolar ile Dijital Smile (bilgisayar destekli) sistem ile dişler üzerinde herhangi bir aşındırma yapmadan, hasta ağzına prova şeklinde uygulanır hastanın yüzüne yakışan en doğru diş boyu, diş dizilimi, diş rengi tespit edilir hasta yeni dişlerini değerlendirme fırsatı bulur ve tedaviye başlanır. Böylelikle başarı, mutluluk ve memnuniyet en üst düzeyde olur’’ dedi

TEDAVİ SÜRECİ

Dt. Zogun, tedavi süreci için şunları söyledi: ’’Tedavi süreci, kişinin ağız ve diş yapısındaki bozukluklara göre, aynı gün içinde ya da maksimum 2 ile 15 gün arasında yapılabilir. Gülüş estetiği kompleks bir tedavidir. Bazen diş etlerine küçük bir müdahale bile, kişinin muhteşem bir gülüşe kavuşmasına yeterli olur’’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.