Atakum’un Picasso’ları

Atakum’un Picasso’ları

ABONE OL
07 Mart 2016 21:22
Atakum’un Picasso’ları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen resim kursuna katılan ve çoğunluğu torun sahibi kadınlar, yetenekleri ve ortaya çıkardıkları eserlerle şaşırtıyor.

Atakum Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik olarak sürdürülen kurslara yoğun ilgi gösteriliyor. 30 farklı branşta verilen kurslara iki binin üstünde kadın kursiyer katılıyor. En çok ilgi gören kursların başında ise resim kursu geliyor. Yaşları 18 ile 65 arasında değişen kursiyerler yetenekleriyle şaşırtıyor.

“KENDİMLE GURUR DUYUYORUM”

Atakum Belediyesi Kültür Evlerinde gerçekleştirilen resim kurslarında haftanın 5 günü eğitim alan kadınlar, kısa sürede ortaya çıkardıkları eserlerle şaşırtıyor. Kursa katılmadan önce eline hiç fırça dahi almadığını söyleyen 60 yaşındaki iki torun sahibi Huriye Alptekin, “Resim çizenleri hep imrenerek izlerdim, özenirdim. Benim böyle bir yeteneğim olmadığını düşünürdüm. Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurslara katıldıktan kısa bir süre istediğim resmi çizmeye başladım. Şimdi torunlarıma resim çizmeyi öğretiyorum, bu da beni gururlandırıyor” dedi. 59 yaşında iki torun sahibi Fatma Demirci ise özellikle torunlarının kendisini kurs için motive ettiğini söyleyerek, “Öğrenmenin yaşının olmadığını burada bir kez daha gördük. Kendimle gurur duyuyorum” dedi.

BAŞKAN TAŞÇI’YA TEŞEKKÜR

Kurslara başlamadan önce ciddi sağlık problemleri yaşadığını söyleyen 61 yaşındaki Sündüz Çakır, sağlık problemlerini resim aşkıyla yendiğini söyleyerek, “Kurslara başlamadan önce sağlık problemlerim bana hayatı zindan etmişti. Öyle ki evden çıkmak dahi istemiyordum. Sonra kızımın tavsiyesi ile resim kursuna katıldım. Hastalıklarımı yendiğim gibi psikolojik olarak da kendimi çok huzurlu hissetmeye başladım. Resimlerim ise görenleri hayran bırakıyor. Burada olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

Resim kursuna katılım karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren kurs eğitmeni Ayla Baskın, “Kurslarımız sayesinde, gizli kalmış yeteneklerini ön plana çıkartan kadınlar, bu sayede ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kurs imkanlarını bize sunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

KURSLARDA İKİ BİN KADIN VAR

Yaşları 18 ile 65 arasında değişen yaklaşık 100 kursiyer olduğunu belirten Atakum Belediyesi Kültür ve Spor Evleri Sorumlusu Nagihan Sayar, “Kadınların sosyal ve kültürel hayat içerisinde daha fazla yer alması ve ev ekonomilerine katkı sağlanması noktasında sürdürülen 30 farklı branş kursumuz var. Bu kurslarımızdan iki binin üzerinde kadın faydalanıyor. Resim kursu da bu anlamda yetenekleri ön plana çıkarttıkları bir kursumuz olarak ön plana çıkıyor. Resim kursumuzda 18 ile 65 yaş arasında yaklaşık 100 kursiyer eğitim alıyor” açıklamasını yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.